Kinga és Robi

Tárgyak helyett élményeket gyűjtenek

Történetüket azzal kezdem, hogy nagyon megszerettük őket. Két olyan személyiséget szeretnénk bemutatni általuk, akik képesek folyamatosan győzedelmeskedni sorsuk megpróbáló kihívásain. Mondanom sem kell, Jakab Kinga és Trázsi Róbert egyénenként is remek emberek. Párként, együtt, azonban talentumaikat is megsokszorozva, minden szinten gyarapítani tudták közös életüket, immáron tizennégy éve. Méghozzá úgy, hogy életük példájának vivőereje másokat is motivál és megerősít. Hogy mi a titkuk? Az egymásba vetett föltételektől mentes hitük és bizalmuk mindenképpen. S reméljük, sok más hasznos dolog is kiderül még az itt következő portréjukból.

Kinga

Sárgák, narancs, terrakotta, és zöld árnyalatok, a Nap és a mező színei jellemzik egyedien vidám, életteli öltözeteit. Mindig lelkes, lendületes, energikus, jó kedélyű.

A portré-beszélgetés idején már több mint 2000(!) dialízis áll a naptárjában! A karján - a közelmúltban történt plasztikai műtét után is - jó néhány kisebb-nagyobb heges pukli árulkodik arról, hogy három naponként szervezetéből, véréből kiszűrik a fölgyülemlett salakanyagot. Erre a természetes folyamatra az ő veséi már nem képesek, mivel egy autoimmun betegség fölemésztette azokat. Ennek ellenére és ezzel együtt Kinga derűs és aktív. Soha nem hallani tőle panaszt. Ő igazán tudja értékelni az életet, s a - legalábbis látszólagos - egészség szabadságát. Sőt! Igyekszik mindenhogyan élvezettel, színesen múlatni mindennapjait a „napos oldalon” járva-kelve. Számtalan dolog érdekli és tudatosan fejleszti is magát. Folyamatosan új dolgokat tanul, előadássorozatokat, tanfolyamokat látogat. Kíváncsi szorgalommal járja az önismeret útjait, az öngyógyítás hitével is. Sőt, megtanult autót vezetni is ilyen körülmények között és már a második autójukkal róják a kilométereket, járják a világot. Persze minden út előtt, külföldre is leszervezve a dialíziseket.

Versenygyalogló bajnok dialízissel

Rég nem ehet és ihat azt és annyit, amit és amennyit szeretne, de sebaj, erre is kialakította már a túlélő stratégiáit. Valaha a paradicsomot úgy ette, mint az almát. Ez azonban régen tiltólistára került nála. Most tehát az ünnepinek számító ízélményért egy-egy koktélparadicsomot szel föl több gerezdre, így csapja be tudatosan a vágyait és már el is hiszi, hogy sokat kóstolhatott. Vízből is csak egy-egy kortyokkal öblöget, hadd érezze, milyen finom is ez az éltető nedű. Esztergomból jár be hetente gyaloglóedzésre a fővárosba. Ez annyira motiválja, hogy a transzplantáltak és dializáltak nemzetközi versenyein már rendszeresen részt vesz külföldön is. A 2016. júliusában a finnországi Vantaaban megrendezett Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán 3. helyezést ért el. Már a következő megmérettetésre készül, Szardiniára.

 

Robi, alias Buksi

Vallásos, filozófiai útkeresés a kábítószer árnyékában

Tizennégy évesen már nagyon izgatta a láthatatlan világ, amit akkoriban a „csövesek” között vélt fölfedezni a különböző kábítószerek használatával. Aztán a drogfüggőségből menekülve egy vallási szektába került, ahonnan szintén jobb volt szabadulnia. A 80-as években a korabeli fiatalokkal őt is rabul ejtették az akkori underground társaságok vonzóan titkos szellemi vonulatai. Így az alternatív popzene, a taoizmus, a zen buddhizmus, Hamvas Béla világlátása. Közben tanítói diplomát szerzett, de még mindig önmagát kereste az útvesztőkkel kiaknázott hétköznapjaiban. A kábítószerek miatt a váci fegyház életét is megismerhette belülről. Utána minden igyekezetével ismét a feloldozó, tiszta utat kutatva a Nyolc Boldogság Szerzetes Közösségben találta magát, ahol nyolc hónapot töltött el. Később mégis úgy érezte, szüksége van a világi élet szabadságára is, de az ott kapott katolikus értékrenddel, már „kint” is meg tudja tartani egyensúlyát. Diplomásként dolgozott gyárban, betanított munkásként, bolti mindenesként, trafikosként. Ma egy magán cég megbecsült ügyvezető igazgatója.

 

A Kingi – Buksi Páros

Jó velük találkozni, mert mindig őszinte az örömük. Jó velük beszélgetni, mert szeretik az életet, és szeretik egymást. Az egymásra találásuk és elköteleződésük előtti viszonyaik sodortatásai és családi kötelékeik tapasztalatai alapján mára meggyőződésük, hogy a második vagy harmadik kapcsolat akár értékesebb is lehet. Ők az élő példa arra, hogy a szakítások, válások utáni „lenullázott” helyzetből is föl lehet állni és új életet kezdeni. Ehhez viszont a következő Társban már valóban a legbenső értékeket kell föllelni, függetlenül a külsőtől és a státusz szimbólumok csillogásától. Nem mellesleg, amikor megismerték egymást Kinga épp betegségének legkiszolgáltatottabb állapotában volt.

Mindkettejük családjában jelen volt az alkoholizmus, ami elől egyikük az önemésztő betegségbe, másikuk a drogokba menekült. Mindkettejük számára a gyerekkortól az ifjú felnőtt korig tartott a „beavatatás” a pokol védtelenségében. Innen vagy végképp lecsúszni lehet, vagy az utolsó pillanatban az örvény a hullámok fölé kényszeríti a fuldoklót és győz az egészséges életösztön. Még innen kezdve is mindketten keresték a felszínen maradás lehetőségeit, ami közben megnyílt a kivezető út egymás felé. Ezt a lehetőséget azonban csakis ők érezhettek meg egymásban. Akkoriban pedig minden jó ismerős és barát „csupán jót akarva”, csak lebeszélni akarta őket a hamar bontakozó barátságukról.

Megérezték és fölismerték egymásban azt a gazdag lelki minőséget, ami a korábbi sérüléseiktől akkorra már mindkettejükben mélyen el volt rejtve. Szinte semmijük nem volt, de mertek egyből bízni és hinni egymásban. Robit is, Kingát is az motiválta leginkább, hogy miként segíthetne a másikon. Talán az elfogadással, jó szóval, figyelemmel, őszinteséggel. A szimpátiából együttérzés, az együttérzésből segítőkészség ébredt. Menet közben kialakult köztük valami „véd- és dacszövetség”. Ebből pedig több lett, mint szerelem. Testvér, szülő, gyermek, barát és bajtárs szerepek egyszerre. Azóta is biztos pillére kapcsolatuknak a gondoskodó szeretet.

Tárgyak helyett élményeket gyűjtenek

Közös életüket Robi 27 négyzetméteres parányi legénylakásában kezdték el. Kinga színes, otthonteremtő ízlésével hamar lakályos, üde fészekké varázsolták egy hálógaléria megépítésével. Az ott töltött több mint tíz év után, most már a kétszer akkora, kényelmes, napfényes, szépen beendezett otthonukban élnek. Első hosszabb közös külföldi útjuk Portugáliába vezetett. Azóta szenvedélyükké vált a világjárás. Itthon pedig sokat járnak a természetbe, mindketten pecáznak és az erdei túrázások közben gombásznak is. Tehetik, hiszen gombaismereti tanfolyamot is végeztek. Persze bölcsen, önálló programjaik is vannak, hiszen nincs közöttük féltékenység. Azt mondják, tárgyakat nem gyűjtenek, annál inkább az utazásaikkal, a túrákkal közös élményeket.

 

--------------------------------------------------------

Kinga a számok szerint: 1968. 09. 30.

Mátrixában két 3-as, két 6-os és négy darab 9-es erősíti a spirituális beállítottságát és extra empátiáját bizonyító tulajdonsághalmazt. Ez a konstelláció fölruházta még egy folyamatos, kielégíthetetlen szellemi étvággyal és ugyanakkor hatványozottan a sérülékeny érzékenységgel. Ez utóbbi jellegzetességét fokozza e számok alapján sokszor az, hogy fantáziája és aggodalmai különösen generálják egymást (remélhetőleg már csak múlt időben). Növeli a tudatos igényű személyiségfejlődése kihívásait a domináns 9-esével a másik három 9-ese is, mivel folyton elemez, kritikusan, igényesen szemléli a világot, de ugyanakkor áldozatkész, együttérző segítő személyiség. Mivel a sok 9-es a Társa idealizálására is utal, szerető, féltő aggodalmassága a 9-es halmaz adta bölcsessége mellett is „bekapcsol”. Tudatosan keresi a legjobb, legderűsebb, leghatékonyabb megoldásokat önmaga és mások hasznára is, így remekül meg tud hallgatni rászorulókat és szükség esetén tanácsot adni is, de a saját ügyeiben hajlamos „túlgondolni” a megváltó megoldásokat. Lelke szükségleteiről és sérüléseiről nem vagy csak nagyon nehezen, esetenként csak a bizalmi mércéjének szigorúan megfelelő személynek tud megnyílni. Korábban túlzottan magába temetve cipelhette problémáit, aminek egyenes következménye lett az autoimmun betegsége. A fent említett számok összképe ugyanis az elengedéssel, a válással kapcsolatos fokozott traumatizálódás lehetőségére is utalnak. Mivel kórfolyamatát egyfajta kegyelmi tanításként fogja föl, bölcsességével és az aktivizálódott életösztönével mára már egészséges és beteg társai számára is erősítő, hiteles és példaadó személyiséggé érlelődött. Képletében eredendően nincs az önbizalmat jelző 5-ös, viszont születetési napjának, a 30-asnak jelentéstartalma szerencsésen pótolja ezt. Mára ennek a tettrekészségnek komoly eredményei az egészségeseket is leköröző vitalitása, sporteredményei és az önmaga árnyékait leküzdő párkapcsolati harmóniájuk. A személyiségtérképhez hozzárendelt sorskód mindig pontosan határozza meg az önfejlesztés szükségszerű irányát. Kinga esetében a 36/9-es adottságok és feladatok halmazaként is arra sarkallja, hogy a magával hozott bölcsességét - állapota terhei által is – folyamatosan növelve, győzze le az őszinte, mély érzelmi kommunikációval kapcsolatos félelmit és idealista maximalista elvárásait folyamatosan realizálva mérsékelje elfogadóbbra. Ez segítheti kiegyensúlyozottan tartani Mérleg jegyű jellegének harmónia iránti erős igényét egész személyiségével.

 

Robi a számok szerint: 1964. 09.06.

Számára is a túlcsorduló érzelmeinek szavakba öntése lehetett a legnehezebb feladat élete korábbi ciklusaiban. Ezt mutatja az egy darab 1-esén felül, a 3-as és az 5-ös hiányával még küzdelmesebb feladat számára a céltudatos, célirányos, következetes lelki kommunikáció. Rendkívül fontos számára a harmóniát biztosító Társ, az otthon melege, a biztonság. Ezekkel kapcsolatosan folyamatosan le kellett győznie az aggodalmait, amíg érettebb férfi korára a hétköznapjaiba is beépíti már praktikusan, és elfogadón azt, hogy mindenkor, mindenhol, mindenből, mindenkitől kaphat, tanulhat valamit, amihez minél rugalmasabban, képlékenyebben kell és érdemes hozzáállnia. A 6-osok és 9-esek adta mély együttérzése, segítőkészsége többször szembefeszül önmagában a domináns 8-asa szerinti gyors észjárásából eredő harcos logikájának ösztönös megnyilvánulásaival. Ezzel a jellemvonással párhuzamosan van jelen az a lelki fennköltsége, mely mindig motivált a nemes célok, és a rászorulók támogatására. A domináns 8-as alkalmassá teszi az anyagi biztonság megteremtésére, ugyanakkor e jel „gondoskodik” arról, hogy mindig megossza javait másokkal, s ha ezt a törvényszerűséget megtartja, akkor a sorsa is meglepetésszerű, csodával határos helyzetekkel ajándékozza meg.

A 35/8-as sorskódjában megjelenő, de a születési képletéből hiányzó két hiányszám (3, 5) jelentéstartalmának beépítésébe érdekében dolgoznia kell élete során az érzékenysége adta önkifejezés valamint a szabadság és az önfegyelem minőségének feladatkörein. Továbbá a függetlenség és a tekintély morálisan értelmezett egészséges kiegyensúlyozásán, mivel ezeken keresztül a jólét megélésének megtapasztalásával is dolga van személyiségfejlődésében.

 

 

Közös számuk szerint kapcsolatuk : (9+8=17=)8

Közkedvelt és ismert szólam szerint az „ellentétek vonzzák egymást” -, mégis sokkal inkább bevált a „hasonló a hasonlónak örül” régi igazsága. Kinga és Robi képletei is több azonosságot mutatnak. Mindkettejüknél nehezített a mély érzelmek kommunikálása (egy db.1-es), miközben érzékenységük, gondoskodó, szeretetadási képességük és szeretetigényük, áldozatvállalási motiváltságuk (sok 6-os és 9-es) közel hasonló. Többek között ezért is kapták egymást, kiegyenlítő, bizalmas gyógyítókként, akik örök tükörként érzelmeik kifejezésére késztetik egymást. A nézeteltérésekből következő vitáik rendszeressége addig tart, amíg megtalálják, és hétköznapjaik gyakorlatává teszik a személyiségükhöz illő konfliktusmentes kommunikáció módozatait.

Az ún. 8-as jellegű kapcsolat pozitív körülmények között a jóindulatú adok-kapok viszonyt testesíti meg, ahol lehetőségeiket boldogan fordítják egymás javára, amivel bármilyen körülmények között is a jólét teremtik meg közösségükben.

Negatív hozzáállás esetén viszont előfordulhat, hogy megpróbálják egymásra erőltetni az elképzeléseiket, akaratukat.

Ezek az állapotok akár napi szinten is váltakozhatnak

A szellemi jogvédelem hatályos törvényének ide vonatkozó paragrafusait és a honlap alkotóinak munkáját tiszteletben tartva a honlapról bármely téma, szereplők, szöveg vagy szövegrész, képanyagok bármilyen átvétele, fölhasználása a honlap alkotóival való írásos kapcsolatfölvételt követő írásbeli, jogtiszta megegyezéssel történhet. © 2017. remekemberek