Domenica meséje

Tolnay Klári előadásában 

DOMENICA MESÉJE nem túl hosszú, ám annál több dimenziós atmoszférájú történet.
Van egy erdő, van egy tisztás és van egy Domenica nevű félárva kislány, aki azért jár ki minden nap virágot szedni, mert azt reméli, hogy az egyik vasárnapi névnapján (Domenica=vasárnap) találkozik egy neki való jó mamával. A mese szereplőivel akár lépten-nyomon találkozhatnánk, azonban ezekből - az egyébként földi –lényekből valami éteri minőség sugárzik. A történet képei és nyelvezete hol szépanyáink korára emlékeztetnek, hol egy állandóan vágyott idilli, mégis létező világba varázsolják el a hallgatót és/vagy az olvasót.

A mesét ERDÉLYI LILI ADA írta és az 1997-ben az Alexandra kiadónál megjelent kötet illusztrációit is a szerző készítette. A könyvet Bibliofil kategóriában állították ki 1999-ben a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron, amikor Magyarország volt a díszvendég. Itt mutatták be a szerző 1999-es megjelenésű Alkonykék imák című szintén bibliofil kivitelű magyar-angol verses kötetét is. A DOMENICA MESÉJÉ-t TOLNAY KLÁRI előadásában hangkazettán jelentette meg az Alexandra kiadó 1998-ban, Csermely Zsuzsa (a Petőfi Rádió volt zenei főszerkesztője) ehhez komponált zenéjével.

A szellemi jogvédelem hatályos törvényének ide vonatkozó paragrafusait és a honlap alkotóinak munkáját tiszteletben tartva a honlapról bármely téma, szereplők, szöveg vagy szövegrész, képanyagok bármilyen átvétele, fölhasználása a honlap alkotóival való írásos kapcsolatfölvételt követő írásbeli, jogtiszta megegyezéssel történhet. © 2017. remekemberek